In nogal wat lijstjes met productiviteitstips staat vermeld dat je vergaderen moet vermijden. We hebben er een handje van om onze werkdag vol te proppen met vergaderingen: afspraken met anderen. En aan het einde van de dag moet dat dan allemaal worden uitgewerkt. Dan werk je als vanzelf alle avonden door.

Flip-over
Soms is het echter ook nodig. Ondernemen doe je immers samen met anderen. Dat vraagt ook om een vergadering of een afspraak op z’n tijd. Liefst niet te formeel, maar ook met ruimte voor persoonlijke inbreng. En een flip-over om aantekeningen te maken.

Systeemplafond
En als je dan toch vergadert, doe het dan goed. Bijvoorbeeld op een van de locaties van Desbookers.com, een soort Airbnb voor vergaderruimtes. Uit een bericht van NOS.nl blijkt dat de verhuur van hippe vergaderlocaties in de lift zit. Steeds mee kiezen ondernemers er blijkbaar voor om niet te vergaderen in een ruimte met tafels in U-vorm en onder TL-licht en een systeemplafond.

Thuis zijn
Wij vinden dat winst. Onze vergaderingen vinden overigens altijd plaats op Maliebaan45, een super locatie in Utrecht, waarin thuis zijn en werken samenkomen.