We worden allemaal wel een beetje moe van al die klagende mensen om ons heen. Vandaag, 1 november, is het anders. Het is de dag van de positiviteit. Een dag waarop het geklaag plaats maakt voor een positieve intentie, een vriendelijke daad of in ieder geval dankbaarheid. Bij Ondernemen als way of life gaan we graag uit van het positieve. Ook als het buiten regent. We zetten ter inspiratie onze 5 meest positieve Instagram posts op een rij.

1. Ondernemen kun je leren
Denk jij dat je geboren wordt als ondernemer? Niets is minder waar. Ondernemen leer je door schade en schande. Vooral door te doen en steeds terug en weer vooruit te kijken. Ondernemen kun je leren!

Ondernemen kun je leren #ondernemenalswayoflife #quote #volgen #ondernemen #talent #experimenteren #innoveren #vernieuwen #mensen #werk #leren #carriere #nextstep #loopbaan #inspiratie #zzp #zp #jongondernemen #ondernemendonderwijs #studeren #instagram #boek #manuscript Deze quote komt uit het manuscript voor het boek ‘Ondernemen als way of life’ door Pieterjan van Wijngaarden. Het gaat over hoe je ondernemend in het leven kunt staan. Ondernemen is geen administratieve handeling. Het is een way of life. Doe je mee aan het schrijven ervan? Ik geloof niet dat ik zelf de wijsheid in pacht hebt. Jouw inbreng vind ik daarom noodzakelijk. Je kunt mee lezen en mee schrijven aan het boek. Check de site: http://www.ondernemenalswayoflife.nl

Een foto die is geplaatst door Ondernemen als way of life (@ondernemenalswayoflife) op

 

2. Je beleeft vooral plezier wanneer je iets maakt; bij voorkeur met anderen
De menselijke soort is op zijn best wanneer zij samen iets maakt, is een uitspraak van Mathieu Weggeman. Positiviteit creëer je dus niet in je eentje, maar samen.

Je beleeft vooral plezier wanneer je iets maakt. Bij voorkeur met anderen. #ondernemenalswayoflife #quote #volgen #ondernemen #talent #experimenteren #innoveren #vernieuwen #mensen #werk #leren #carriere #nextstep #loopbaan #inspiratie #zzp #zp #jongondernemen #ondernemendonderwijs #studeren #instagram #boek #manuscript Deze quote komt uit het manuscript voor het boek ‘Ondernemen als way of life’ door Pieterjan van Wijngaarden. Het gaat over hoe je ondernemend in het leven kunt staan. Ondernemen is geen administratieve handeling. Het is een way of life. Doe je mee aan het schrijven ervan? Ik geloof niet dat ik zelf de wijsheid in pacht hebt. Jouw inbreng vind ik daarom noodzakelijk. Je kunt mee lezen en mee schrijven aan het boek. Check de site: http://www.ondernemenalswayoflife.nl

Een foto die is geplaatst door Ondernemen als way of life (@ondernemenalswayoflife) op

 

3. Voor ondernemers is de wereld onbegrensd
Als ondernemer heb je geen baas of leidinggevende. Je bepaalt zelf wat je doet. Daarmee is jouw wereld in feite onbegrensd. Tot welke keuzes leidt dat voor jou?

 

4. De vraag is niet of je beschikt over een intern kompas, maar hoe die geijkt is
Jouw wereld is dus onbegrensd. Waar reis je naar toe? Daarbij is jouw interne kompas onmisbaar. Het is niet de vraag of je beschikt over zo’n kompas, maar hoe die geijkt is. Dat kom je te weten door regelmatig te reflecteren.

De vraag is niet of je beschikt over een intern kompas, maar hoe die geijkt is.  #ondernemenalswayoflife #quote #volgen #ondernemen #talent #experimenteren #innoveren #vernieuwen #mensen #werk #leren #carriere #nextstep #loopbaan #inspiratie #zzp #zp #jongondernemen #ondernemendonderwijs #studeren #instagram #boek #manuscript Deze quote komt uit het manuscript voor het boek ‘Ondernemen als way of life’ door Pieterjan van Wijngaarden. Het gaat over hoe je ondernemend in het leven kunt staan. Ondernemen is geen administratieve handeling. Het is een way of life. Doe je mee aan het schrijven ervan? Ik geloof niet dat ik zelf de wijsheid in pacht hebt. Jouw inbreng vind ik daarom noodzakelijk. Je kunt mee lezen en mee schrijven aan het boek. Check de site: http://www.ondernemenalswayoflife.nl

Een foto die is geplaatst door Ondernemen als way of life (@ondernemenalswayoflife) op

 

5. We komen alleen verder als we het beste uit elkaar halen
Uiteindelijk ben je afhankelijk van anderen: van je klanten, je partners, wie dan ook. Hoe kun je jouw klant of partner in zijn kracht zetten? Door deze vraag te stellen haal je het beste uit elkaar.