Driving home for Christmas. Dat ben jij als ondernemer nu vast aan het doen. Je laatste facturen zijn de deur uit. Tijd om in de keuken te gaan staan voor het kerstdiner. Eet smakelijk! En als je tijdens een verloren moment bij je schoonfamilie even niets te doen hebt, scroll dan eens even langs deze 6 voorbeelden van ‘ondernemen met kerst’, die we eigenlijk allemaal wel kennen.

1. Kerstmuziek op Skyradio
De ene na de andere kerstkraker komt voorbij op Skyradio. Het online Radio Christmas van Skyradio draait alleen nog maar kerstmuziek. Plaatje gemist? Check hem dan via deze playlist. Natuurlijk komt Mariah Carey met All I Want for Christmas Is You regelmatig voorbij.

2. Coca Cola
Natuurlijk is het je in de afgelopen weken opgevallen onderweg naar werk, universiteit of school; de traditionele Coca Cola kerstman is weer prominent aanwezig in de bushokjes. Bijzonder dat een ijskoud drankje een heel sterke kerstassociatie heeft. Niet in de minste plaats door hun eigen kerstsong, die in het volgende YouTube filmpje wordt uitgevoerd door Jars of Clay.

3. Kerststal van Fisher Price
Fisher Price blijft ons verbazen. Niet alleen weten zij nog geld te verdienen aan een telefoon met draaischijf, die de huidige kleuters nooit in het echt meer zullen tegenkomen. Ook hebben zij een kerststal inclusief Jozef, Marie, Engel, herders en dieren in het assortiment. En ook deze set is net als hun andere producten onverwoestbaar.

4. Kersttruien bij Zalando
Sinds een paar jaar zijn ze weer helemaal hip. Kersttuien: hoe fouter hoe beter lijkt het. Hoe kom jij aan een kersttrui voor volgend jaar? Je kunt ze natuurlijk gewoon bestellen bij Zalando. Maar als ondernemer schrik je er vast ook niet voor terug om je trui zelf te maken…

5. Kerstbal van Paul Smith
Modeontwerper Paul Smith werd ooit bekend door zijn onconventionele maatpakken. Hij verwerkte mooie foto’s aan in de voering en aan de manchetten van deze pakken. Zijn streepjespatroon kennen we natuurlijk allemaal. Dat heeft hij onder andere ook verwerkt in een heuse Paul Smith kerstbal. De echte fans hebben die thuis in de boom hangen. Paul Smit maakte ook ooit een fles water voor Evian. Daarover gaat het volgende filmpje.

6. Knabbel en Babbel
De kerstcartoons met Knabbel en Babbel door Disney zijn een absolute hit. Of ze nu met Donald Duck of met Mickey Mouse in de clinch raken.  Het is en blijft genieten om vergezeld door deze cartoons aan het einde van de kerstdagen tot rust te komen op de bank.