De afgelopen week stond onder andere in het teken van het verschijnen van Fifa 2017. Het spel is trager dan de vorige editie en benadert daarmee de werkelijkheid beter… Wie had ooit gedacht dat games ooit weer trager zouden worden om realistischer te lijken?

Het blijft natuurlijk een te gek spel. En dat games eigenlijk een prima startpunt zijn voor ondernemen, dat weten we bij Ondernemen als way of life maar al te goed. Hoe je kunt ondernemen met gamen? We noemen vier voorbeelden.

1. Gamen bij Ajax
Koen Weijland werd vorige week gecontracteerd door Ajax als heuse virtuele voetbalspeler. Weijland werd tot drie maal toe wereldkampioen Fifa-spelen. Hij was een van de eerste die Fifa 2017 mocht uitproberen, vertelt hij op Radio 1. Inmiddels traint hij voor een volgend WK. In oktober vinden daarvoor de kwalificaties plaats. In deze video zie je hem in actie tijdens de opening van de the Official FIFA17 Xperience Pop-up store in Amsterdam.

2. Acteren in The Game
Dit is een van onze favorieten: Michael Douglas in The Game. De film uit 1997 is inmiddels een ware klassieker. Het is genieten om Douglas alias Nicholas van Orton hier te zien schakelen: is dit feit of fictie? Wist je trouwens dat The Game eigenlijk een moderne vertelling is van A Christmas Story door Charles Dickens. Beide verhalen gaan over een rijke eenzame man, die tijdens een feest momenten uit verleden, heden en toekomst aan zich voorbij ziet trekken. Uiteindelijk leidt het tot andere keuzes tot een beter leven in de toekomst.

3. Schrijven over gamen
Jane McGonigal heeft naam gemaakt met haar boeken over gamen. De auteur van onder andere SuperBetter houdt zich bezig met de positieve effecten en impact van gamen. Zij claimt dat gamen kan leiden tot een betere wereld. Hier haar zeer populaire TED talk. Natuurlijk over hoe je door middel van gamen de wereld kunt verbeteren.

4. Gamen op YouTube
Een van de populairste YouTube kanalen wordt beheerd door Felix Kjellberg uit Zweden, ook wel bekend onder de naam Pewdiepie. Hij wordt door de Britse Independent de new ‘King of the web’ genoemd.Wat hij doet? Hij upload Let’s Play video’s op YouTube. Dat zijn video’s waarin gamers een spel spelen, zodat anderen daarvan kunnen leren. De 25-jarige Kjellberg heeft op zijn kanaal meer dan 48 miljoen abonnees. Minecraft,Grand Theft en League of Legends zijn overigens de populairste games op YouTube, aldus Nu.nl.