De afgelopen week stond onder andere in het teken van de fake gezondheid van de Amerikaanse presidentskandidaten. Hilary Clinton heeft behalve longontsteking geen andere gezondheidsklachten, zo moeten we geloven. En Donald Trump heeft voor de goede orde laten weten dat zijn arts vindt dat hij in blakende gezondheid is. Nou ja, alleen een beetje te zwaar. Geloof jij het nog?

Maar goed, een beetje creatieveling weet natuurlijk juist met feiten en fictie te spelen. Dat juichen we bij Ondernemen als way of life dan wel weer toe. En daarvan zijn best wat leuke voorbeelden. Dit is onze top 3.

1. Fast & Furious
Op de website van Mashable kijk je naar een heel aardige remake van de slotrace tussen Dominic en Brian in Fast & Furious. Een beetje van Universal Pictures en een beetje van Matchbox.

2. Making a murderer
De Netfilx serie Making a Murderer vertelt het echte verhaal van Steven Avery. Deze man heeft achttien jaar onschuldig in de gevangenis gezeten. Nu is hij aangeklaagd wegens moord. Recent tekende hij beroep aan tegen zijn veroordeling tot een levenslange gevangenisstraf. Hoe het afloopt? Dat zien we misschien in het volgende seizoen. Of in het seizoen daarna… De vraag is natuurlijk hoe het maken van deze documentaire het zoeken naar feiten en fictie beïnvloedt. In dit fragment van het Met het oog op morgen legt Peter R. de Vries wat zijn kijk is op deze zaak.

3. Daft Punk
We wachten met smart op de opvolger van Random Access Memories, de plaat die dit Franse duo in 2013 uitbracht. Mogelijk in 2017? En wellicht krijgen we dan ook weer eens de echte gezichten te zien van Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo te zien? Sinds 1996 zijn deze namelijk niet meer gefotografeerd. Je zou bijna denken dat ze iets te verbergen hebben… In ieder geval is het heel knap om zo lang je gezicht te verbergen, in een tijd waarin we overvoerd worden met selfies.