Plezier maken in je werk. Dat is belangrijk. Het is ook waar het ondernemen begint. Of dat nu binnen of buiten je bestaande baan is. Plezier heeft alles te maken met geluk. Moet het van jou allemaal groot, groter, grootst? Of beleef je ook vreugde aan de ‘gewone’ dingen.

Wil je werken vanuit plezier? Dan leent zich een ondernemende houding het beste. En dat is mogelijk op heel veel plekken. Check bijvoorbeeld deze vijf films van stewards en stewardessen, die van een routineklus iets bijzonder leuks maken:

1. Deze steward van Southwest geeft een vlekkeloze animatie van Loony Tunes.

2. Nog eentje van Southwest. Jawel, ook deze steward maakt er een feestje van.

3. In de cockpit hangt alles van procedures aan elkaar. Deze captain geeft toch een bijzondere touch aan zijn vlucht-update.

4. Maar ook ‘onze eigen’ KLM kan er wat van. Let vooral op het moment dat deze steward de camera in de gaten krijgt.

5. Deze vriendelijke Corendon stewardess kan de slappe lach niet inhouden. Lukt het jou om niet te (glim)lachen?

Sta eens stil bij wat het betekent voor jouw omgeving als jij met plezier je werkende leven invult. Dat is over het algemeen toch zo’n veertig uur per week. Geen geklaag meer over niet-werkende printers, geen irritatie meer over die ene lastige collega, geen gespannen OR-vergaderingen waarin je de directie het vuur aan de schenen legt. Geen zinloze teamvergaderingen meer, waarin iedereen naar elkaar zit te kijken. Hoe kom jij na zo’n dag thuis bij je huisgenoten, je partner, je familie of je gezin, als dat er allemaal niet meer is?

 


Bronnen: YouTube en Mashable