Wie zegt er dat goede doelen altijd veel geld of tijd vragen? Via social media kun je ook jouw steentje bijdragen. Zonder al te veel moeite kun je je dan inzetten voor anderen. Waarom? Uiteindelijk gaat het niet om wie je bent, maar hoe je bent. Dat krijgt gestalte in wat je voor anderen doet. Je bent als ondernemer niet alleen consument, maar ook investeerder. In ieder geval investeer je in je eigen talent. Investeer ook eens in anderen, door – heel eenvoudig – iets te doen met de volgende goede doelen.

1. Amnesty International
Wie kent Amnesty International eigenlijk niet? De internationale beweging van meer dan zeven miljoen mensen komt in meer dan 150 landen op de bres voor mensenrechten. Je kunt hieraan bijdragen door regelmatig petities te ondertekenen. Meld je aan voor de mailinglijst ‘Spoedacties’. Je ontvangt per spoedactie een eenvoudige e-mail. Met één druk op de knop teken je de petitie en kom je op voor mensenrechten.

2. One
Het bestrijden van extreme armoede, daar heeft One een speerpunt van gemaakt. Onder de slogan ‘Poverty is seksism’ nemen zij thema’s als seksisme mee. Deze beweging van zeven miljoen mensen wereldwijd lobbyt om op te komen voor de armsten van de wereld. De gedachte is: de strijd tegen extreme armoede draait niet om liefdadigheid, maar om gerechtigheid. Ook deze club kun je helpen door regelmatig petities te ondertekenen. Meld je aan via de mailinglijst, via Facebook of Twitter.

3. KWF Kankerbestrijding
Er is nog meer onderzoek nodig om deze vreselijke ziekte te bestrijden. Je kunt donateur worden van de Kankerbestrijding. Eenmalig doneren helpt ook. Alle beetjes helpen. Sms STEUN naar 4333 en je doneert eenmalig €3. Check de website met alle informatie op een rijtje.

4. Daklozenkrant
Je kunt niet iemands leven veranderen, maar soms wel zijn of haar situatie op dit moment, zei ooit een Zuid-Afrikaanse taxi-chauffeur. Deze opmerking lijkt met name van toepassing op de verkopers van daklozenkranten. Zij doorstaan weer en wind om een tijdschrift te verkopen waar zij zelf aan hebben bijgedragen. Je steunt niet alleen de verkoper van de krant, maar krijgt door het lezen ervan ook nog eens een inkijkje in de wereld van de daklozen.

5. YGAP
De Australische organisatie YGAP zet zich in voor de bestrijding van armoede via de lokale community. In de maand oktober hebben zij wel een heel bijzondere actie. Je kunt je inzetten voor hun werk, door één van je nagels te lakken. CEO Elliot Costello begon deze actie nadat hij een meisje ontmoeten in Cambodja dat seksueel misbruikt was. Hij lakte één van zijn nagels om zich haar verhaal te herinneren. Inmiddels is #PolishedMan een ware beweging. Zet je in, lak je nagel!