We kunnen uren besteden aan het maken van plannen om onze ideeën van de grond te krijgen. Natuurlijk moet je zorgvuldig zijn en steeds checken of je geen dingen over het hoofd ziet. Maar het verdient ook advies om het eens over een andere boeg te gooien.  Uiteindelijk zie je pas echt of jouw ideeën werken door heel hard aan de slag te gaan: massive action.

150% energie
Grant Cardone introduceert in zijn boek The 10X Rule het begrip massive action. Hiermee bedoelt hij dat je ergens met 150% energie ingaat. Je committeert je volledig aan jouw doel of jouw taak. Het is een mooi experiment om dat in ieder geval eens een paar maanden te doen. Je maakt dan dingen los bij jouw potentiële publiek en je bouwt ook naam op.

Risico’s
Het is een opvatting die wat minder vertrekt vanuit concrete business modellen. En meer vanuit de gedachte dat je moet zijn daar waar de energie is. Volg je passie. Volg je plezier. Volg de dynamiek. Hierbij ga je wat minder berekenend te werk. Met natuurlijk ook de nodige risico’s. Aan de ander kant weet je dat je pas echt succes zult hebben, als je excelleert en de dingen doen waar je goed in bent. Ook Gary Vaynerchuck werkt dit idee mooi uit in zijn boek Crush It: Als je in een persoonlijke brand opbouwt, komen de inkomsten uiteindelijk vanzelf wel.