In de afgelopen dagen stond Unilever in de spotlights. Kraft Heinz maakte publiekelijk kenbaar een oogje te hebben op dit concern. Het aanbod werd echter snel afgeslagen. Beweging op het speelveld van de grote voedselconcerns. In het nieuws wordt veelvuldig de naam genoemd van Warren Buffet, zo’n beetje de meest succesvolle belegger ter wereld. Een andere interessante speler is Paul Polman, de huidige CEO van Unilever. Polman is een man on a mission.

Een missie? Een persoonlijke missie stuurt jouw ondernemersactiviteiten. Het werkt in feite als een intern kompas. Het biedt houvast in woelige wateren. Dit is niet zomaar soft talk. Neem een voorbeeld aan Polman. Het is zijn persoonlijke missie om de milieuschade van Unilever te halveren. ”Als ik dood ben, wil ik niet herinnerd worden als de man onder wiens leiding het marktaandeel van de wasverzachter Robijn zo mooi is gegroeid”, aldus Polman.

”Als ik dood ben, wil ik niet herinnerd worden als de man onder wiens leiding het marktaandeel van de wasverzachter Robijn zo mooi is gegroeid” – Paul Polman

Wat zijn jouw idealen? Je ben je er misschien niet altijd van bewust. Of wel. Je wilt de wereld verbeteren. Of je wilt in elk geval gestalte geven aan iets dat voor jou heel belangrijk is. Wat wil jij voltooien of ben jij nu aan het voltooien in deze wereld? Hoe wil jij herinnert worden aan het einde van je (arbeids)leven?