Als ondernemers zijn we niet alleen consument. Ondernemen bestaat bij de gratie van het investeren. Dat heeft alles te maken met ‘geven’. We weten ook dat een goed leven gekenmerkt wordt door de levens van anderen, die je hebt kunnen raken.

Een soortgelijke gedachte is te vinden op het platform NO.GIFTS.

As we grow wiser, we understand that a life well-lived is marked by the lives we touched,
not by the number of gifts we receive or the cocktails we consume.

Dit platform, opgericht door Bridge2Act Chief Operating Officer Hitha Palepu en Cisco Executive Samira Panah, introduceert een innovatieve manier van geven.

No.Gift iFundWomen Campaign from iFundWomen on Vimeo.

Waarom zou je nog een paar extra sokken van de Sint, onder de kerstboom of voor je verjaardag vragen, als je in feite alles al hebt wat je hartje verlangt. Doneer het liever aan het goede doel wat jij een warm hart toedraagt.

Via NO.GIFTS is het mogelijk om een persoonlijke link aan te maken, waardoor vrienden en familieleden hun cadeaugeld kunnen doneren aan doelen waar jij aan wilt bijdragen.

Dit maak het dus nog makkelijker om te geven dan te ontvangen. Helaas is het platform nog vooral gericht op de Verenigde Staten. Maar wellicht inspireert het jou om je verlanglijstje voor de komende weken weer net iets anders in te vullen.

 


Bron: Mashable.com