Waar loop jij warm voor? Waar beleef jij werkelijk plezier aan? Misschien herinner je nog het moment dat je als klein kind fantaseerde over wat je later wilde worden. Voetballer, actrice, brandweerman, juffrouw, soldaat, politieman, dokter of tandarts. Beroepen die aanspreken omdat ze stoer zijn. Of omdat je zo iets zou kunnen betekenen voor anderen.

Kun jij je het nog herinneren? Misschien is het al dertig jaar geleden. Het moment dat je voor het eerst naar school ging. Je was vol met dromen en idealen. De herfst is het moment waarop je daar weer even aan denkt.

Om mij heen zie ik mensen worstelen. Ze hebben dromen, idealen en ambities. Ze vragen zich af: is dit alles? Moet ik mij in de mal van een organisatie laten persen? Moet ik voldoen aan het plaatje dat de organisatie van mij wil maken?

Maak jij je eigen verhaal? Mijn zoon Frank, 7 jaar oud, kwam een tijdje geleden thuis met de volgende opdrachten die hij op school had gemaakt.

frank-basisschool

Denk nog eens terug aan jouw eigen tijd op de basisschool. Waar droomde jij van? Hoe kun je iets van die dromen gestalte geven op de plek waar je nu werkt?