Kevin Clash is de man die Elmo tot leven heeft gebracht. Als kind vindt hij het al fantastisch om poppen te maken en met ze te spelen. Hij zit als klein jongetje achter een naaimachine na te denken over de juiste stoffen, passende kleur garen om op deze manier de mooiste poppen te maken. Totaal ongewoon was het wel in de multiculturele buurt waar hij opgegroeide in Baltimore. Toch bleef hij de dingen doen waar hij zoveel plezier aan beleefde, spelen met poppen. Met als grootste droom om ooit bij het gezelschap Sesamstraat te mogen spelen…

Talent is er pas als het gezien wordt
Gefascineerd door grootheden zoals Jim Henson, het meesterbrein achter de Muppets, wist hij dat het verwezenlijken van zijn droom mogelijk was. Het is prachtig om te zien hoe Kevin, op jonge leeftijd, zijn zelfgemaakte poppen tot leven brengt. Voor de spiegel oefent hij met het vormgeven van het karakter van de pop. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen was wat hij deed! Hij grijpt iedere gelegenheid aan en treedt veel op in zijn woonplaats Baltimore. Op een dag vraagt Stu Kerr, een bekende programma maker bij Channel Two, of hij mee wilt doen aan een TV show genaamd Cabuse. Het gevoel dat hij leuke dingen mag doen overheerst de gevoelens van spanning en angst. Kevin grijpt deze kans daarom aan. Om zijn dankbaarheid te tonen maakt hij ook een pop voor Stu die hilarisch veel op Stu lijkt. Kevin is Stu vooral dankbaar omdat hij ruimte heeft gegeven aan zijn talenten.

Zoals we al eerder in in de blog over ‘misverstanden over talent‘ schreven, is talent er pas als het gezien wordt. Dit was duidelijk een belangrijk moment waarop Kevins talenten gezien werden.

Wanneer zijn jouw talenten goed gezien door anderen?

Laat het ons weten tijdens de webinar op 30 november.
Meld je aan!

Check hier de trailer: