America’s Got Talent, Holland’s Got Talent… Everybody’s Got Talent. Over talent is veel gezegd en geschreven. Maar wat is het nu eigenlijk precies? Die vraag komt onder andere aan de orde in het webinar Ondernemen met jouw talent, op 30 november 2016 om 20.30 uur. Er zijn ook wijdverbreide misverstanden over talent. We zetten er 3 op een rij.

Door: Sanne Netten & Pieterjan van Wijngaarden

Misverstand #1. Talent is datgene waarvan anderen zeggen dat je het goed kunt
Je maakt het vast wel eens mee. Je krijgt weer een compliment over iets waarvan anderen vinden dat je dat zo goed kunt. Maar of je er zelf werkelijk plezier aan beleeft? Niet echt. Daar hebben we misverstand #1: Talent gaat niet over datgene waar je goed in bent, maar juist over een activiteit waar je energie van krijgt! Oftewel energie is een betere graadmeter om talent op het spoor te komen. Waar krijg jij energie van?

Misverstand #2. Talent ben je
Het goede nieuwe is: Iedereen heeft talenten! Er is dus geen sprake van ‘een talent zijn of niet’. Iedereen heeft unieke talenten. Als ondernemer moet je je bewust zijn van jouw talenten, zodat je ze kunt inzetten of verstevigen. Denk jij dat je geboren bent als talent? Of juist niet? Dan beperkt je jezelf in je verdere ontwikkeling. We noemen dat een statische mindset.

Misverstand #3. Als je talent hebt hoef je er niks meer voor te doen
Talent is er om ontwikkeld te worden. Talent hebben alleen is niet voldoende. Het is juist de kunst om je talent(en) te ontwikkelen waardoor jij je talent steeds productiever kunt inzetten in bepaalde situaties. Als ondernemer is het dus belangrijk om je talenten te ontwikkelen zodat ze gezien worden door anderen zoals opdrachtgevers, vakgenoten of mede-ondernemers. Talent wordt pas zichtbaar in activiteiten dat zijn de momenten waarop jouw talent(en) gezien kunnen worden. Want talent is er pas als het door anderen gezien wordt.


Schrijf je in voor het gratis webinar Ondernemen met jouw talent door Sanne en Pieterjan op woensdag 30 november 2016.