Door Theo Visser

Ik ben een fascinerend boek aan het lezen: De grit factor van Angela Duckworth. In haar boek legt ze uit dat succes niet zozeer te maken heeft met talent, maar vooral met passie en doorzettingsvermogen. Daadwerkelijke inspanning en overgave zijn de factoren die ervoor zorgen dat iemand slaagt in het werkende leven. Of je nou wetenschapper bent, sporter of ondernemer.

Succes heeft niet zozeer te maken met talent, maar vooral met passie en doorzettingsvermogen.

En dat is natuurlijk goed nieuws. Want als je al twijfelde aan je talenten als ondernemer, dan levert dit boek het bewijs dat ook jij een succesvol ondernemer kunt zijn. Als je de Grit factor hebt natuurlijk.

 

Test jezelf
Benieuwd wat jouw grit-factor is? Doe dan de onderstaande test uit het boek.gritty-kopieOm je grit-score te berekenen, tel je alle punten op van de door jou aangekruiste hokjes en deel je die door 10. De maximumscore op deze schaal is 5 (extreem gritty) en de laagst mogelijke score is 1 (totaal niet gritty). Als je niet tevreden bent over je grit score. Kijk dan een welke vragen je laag hebt gescoord. Dat zijn dan eerste aanknopingspunten om je tanden eens in te zetten.

Meer weten?
Angela Duckworth heeft ook een bijbehorende TedTalk. Hierin doet ze uit de doeken wat haar heeft gebracht om dit thema bij de kop te pakken en helemaal uit te spitten.