Webinars zijn hot! Vroeger werden webinars gegeven door zonderlingen die eenzaam op hun zolderkamer hun kennis toevertrouwden aan de wereld. Zelf is onze redacteur Pieterjan van Wijngaarden ook ooit zo begonnen. Kijk zijn eerste webinar over het kick-starten van een onderneming nog maar eens terug.

Talkshow
Inmiddels zijn de meeste webinars veel professioneler. Bij Ondernemen als way of life zijn we gecharmeerd van het ‘talkshow-model’, waarin een expert wordt geïnterviewd. Kijkers doen mee in het gesprek door via de chat vragen te stellen.

Facebook
Er zijn veel ondersteunende partijen die je kunnen helpen bij het vormgeven van een webinar. Afhankelijk van hoe professioneel je het wilt, kun je daar flink wat voor betalen. Na webinars te hebben verzorgd met GoToWebinarWebinarJam raakten wij per ongeluk een keer beland op Facebook voor het webinar Ondernemen met talenten.

Uitzending
Inmiddels zenden wij uit op Facebook via Ecamm Live. Onze webinars doen we soms ook via Facebook. Wij worden daarin ondersteund door de collega’s van MKB Webinar. Dit bedrijf verzorgt dinsdag 13 juni aanstaande om 15.00 uur een Facebook LIVE uitzending over webinars. Dus als je overweegt om een webinar te verzorgen? Tune dan in op de Facebook pagina van MKB Webinar en laat je inspireren.