Volgens de berichtgeving neemt het fileleed weer toe. En ook de spitsdrukte in de trein groeit aan. Het schijnt een goed teken te zijn; de economie trekt weer aan. Maar ondertussen staan we weer vaker stil. Of, maak je vaker kans op een staanplaats in de trein. Wel eens aan carpoolen gedacht?

Google car #gti #gtitv #gtiblog #carsharing #retrofuture #retrofuturism #autonomousdriving #selfdrivingcar

Een foto die is geplaatst door GTI blog (@gti_blog) op

Samen reizen wordt het nieuwe werken. Voordat de zelfsturende auto er is, kun je alvast beginnen met carpoolen. Daar zitten een paar extra voordelen aan.

1. Een goed gesprek voer je, als je naast elkaar zit
De beste gesprekken voer je niet als je tegenover elkaar zit, maar als je naast elkaar zit. Op een terrasje kijkend naar voorbijgangers, in een strandtentje kijkend naar de zee, of in de auto kijkend naar… Precies. Iedere carpool-rit is een potentieel moment voor een goed gesprek met een collega of vriend. Zo ben je de dag al productief begonnen, voordat je op bestemming bent.

2. Een goed gesprek voer je, als je ondertussen iets anders doet
Als je samen reist, is een goed gesprek een mooie bijkomstigheid. Het eerste doel is samen reizen. Omdat je toch bij elkaar in de auto zit, voer je een gesprek met elkaar. Het prettige is dat er geen druk op ligt. Vreemd genoeg maakt dat de kans op een goed gesprek eigenlijk alleen maar groter.

3. Goed contact is niet alleen samen praten, maar ook samen iets ervaren
Samen reizen is een ervaring op zich. Er gebeurt altijd wel iets. Hoe klein ook. Stoelverwarming die niet functioneert, een mooie zonsopgang, of een leuke ontmoeting op een of ander tankstation. Carpoolen is een unieke kans om even samen te reizen en daarmee een gezamenlijke ervaring op te doen.