Het lukt ons best om af en toe een leuke foto te posten op Instagram. Je hebt je persoonlijke hoogtepunten, of werkmomenten, die je deelt met populaire hashtags als #love #instagood of #photooftheday. Maar je wilt ook wel eens een inhoudelijke post maken. En al helemaal als je bouwt aan een klantenkring of aan publiek voor een nieuw idee. Inspirerende quotes – al dan niet zelf bedacht – lenen zich uitstekend voor Instagram posts. Ik deel zelf iedere dag een quote over ondernemen via @ondernemenalswayoflife. Eigenlijk heel eenvoudig. 

Stap 1: Installeer 4 apps op je telefoon
De volgende 4 apps maken het posten van jouw favoriete quotes heel makkelijk:

  • Evernote, om een database aan te leggen van quotes;
  • Wordswag, om de daadwerkelijke foto te maken;
  • Later, om de post klaar te zetten voor Instagram;
  • Instagram, om de post daadwerkelijk te delen. (Voor het gebruik van de laatste twee apps, moet je overigens nog wel even een account aanmaken.);

Stap 2: Kopieer jouw quote uit Evernote
Nadat je een database van quotes hebt aangelegd in een Evernote notitie, open je de Evernote app en selecteer je de quote die je wilt gebruiken voor jouw post. In dit voorbeeld gebruik ik de quote “Jouw klanten kunnen niet willen wat ze niet weten.

img_3533

Stap 3: Maak de foto in Wordswag
Open de app Wordswag. Kies of je zelf een plaatje wilt schieten of dat je een afbeelding uit de Pixabay database wilt gebruiken. Pixabay biedt een collectie van afbeeldingen die gratis te gebruiken zijn voor allerlei doeleinden. Nadat je gekozen hebt, kun je jouw quote toevoegen en verschillende stijlen kiezen om de quote weer te geven. Eveneens kun je de kleuren van de quote aanpassen. Tenslotte kun je de afbeelding lichter, donkerder maken of op een andere manier nog bewerken. Als je tevreden bent, sla je via Done de foto op.

img_3535

Stap 4: Voeg een watermerk toe
Voor professionele Instagram accounts is het aan te raden om een logo of ander watermerk toe te voegen aan de foto. Als anderen de foto delen via een Instagram account of via een website, blijft in ieder geval zichtbaar dat de foto van jouw account afkomstig is.

img_3537

Stap 5: Sla de foto op in Later
De app Later is vooral handig als je de foto niet meteen wilt delen op Instagram, maar iets later. Bijvoorbeeld de volgende ochtend, zodat mensen die in de trein stappen en daar hun timeline checken jouw foto ook daadwerkelijk zien. Open daarvoor de app Later en selecteer de foto die je zojuist hebt gemaakt met Wordswag. Je slaat de foto op in Later.

img_3539

Stap 6: Bereid jouw Instagram post voor in Later
Maak van de foto een Instagram post, door alvast een onderschrift toe te voegen. Daarbij maak je natuurlijk gebruik van populaire hashtags, die jouw foto onder de aandacht brengen van een groter publiek. Zelf heb ik die tekst altijd gereed staan in Evernote. Ook dat is dus een kwestie van knippen en plakken. Tenslotte geef je in Later aan wanneer je de post precies wilt delen. Dat wijs allemaal voor zich.

img_3540

Stap 7: Deel jouw post via Instagram
Op het door jou aangegeven tijdstip ontvang je een reminder van de app Later.

img_3542

Je opent vervolgens de app en selecteert de post die je wilt delen. Daarbij moet je aangeven dat je de foto wilt delen via Instagram. Het onderschrift wordt automatische op het clipboard van je telefoon geplaatst, waardoor je dat alleen nog maar hoeft te plakken op het daarvoor bestemde veld in Instagram.

img_3543

Tenslotte deel je jouw post via OK op Instagram.