Het carnaval is losgebarsten. Voor velen een mooie gelegenheid voor een feestje. Vieren wij als ondernemers eigenlijk wel genoeg feest? Het is makkelijk om door te gaan met werken en geen aandacht te hebben voor dat wat een feestje verdient. Wat ons betreft zijn er in ieder geval 4 redenen voor een ondernemersfeestje. (En waarschijnlijk nog wel veel meer…)

#1 Feest vieren maakt je dankbaar
Een feestje vieren is een teken van dankbaarheid. Je kunt compagnions, collega’s, klanten of opdrachtgevers bedanken. In ieder geval maakt het duidelijk dat je oog hebt voor wat er wel goed gaat. Dat geeft over het algemeen wat mildheid voor de minder leuke dingen in het leven.

#2 Van je hoogtepunten kun je leren
Je kunt feest vieren, omdat je een belangrijk succes hebt geboekt. Door feest te vieren benadruk je dat hoogtepunt. Je kunt dat nog verder bekrachtigen door even met elkaar terug te kijken op dat succes. Bijvoorbeeld door middel van een aantal speeches tijdens een diner. Of, wat uitgebreider, tijdens het maken van een historielijn.

#3 Een feestje verbindt
Werk jij in een team? Dan is het helemaal aan te bevelen om af en toe een feestje te vieren. Feest vieren verbindt. Of je nu samen eet, een verkleedpartij organiseert of de dansvloer opgaat; je creëert een gezamenlijke ervaring. En die verbroedert. Soms is een goed feestje de beste manier van teambuilding.

#4 Tijdens een feestje leer je elkaar anders kennen
Tijdens het werk praten we vaak over werk. Maar als mensen zijn we meer dan alleen ondernemers. We weten dat de kwaliteit van de samenwerking verbetert als je elkaar ook echt leert kennen. Een feestje is de perfecte gelegenheid om je compagnons of collega’s op een andere manier te leren kennen.