Elke dag posten we als Ondernemen als way of life een ondernemersquote op Instagram. Te serieus, dachten Derk van der Pol en Remko van Oijen. En ze namen initiatief om willekeurig onze quotes te verkloten en te publiceren via een eigen Instagram-account: @verklootdequote. In editie #11 van de podcast Do I Have A Choice sprak Pieterjan van Wijngaarden met Derk en Remko over dit hilarische initiatief.

Remko van Oijen werkt in het dagelijks leven als adviseur en facilitator bij Kessels & Smit. Hij zegt over Verkloot de quote: “Derk en ik keken naar de dagelijkse quotes van Ondernemen als way of life en dachten: dat behoeft wel enige tegenspraak. Voordat je het weet blijven het van tegeltjeswijsheden. Wij staan nu klaar om alle quotes te voorzien van een positief kritisch commentaar…” Lachend: “Ook wel echte humor genoemd.”

Derk van der Pol kennen wij van de briefwisseling destijds over ondernemen met organisatiejournalistiek. Hij vult aan: Het is eigenlijk zoals Statler & Waldorf van de Muppetshow.”

Beide heren zien humor overigens als onderdeel van hun werk. Remko: “Humor zorgt ervoor dat je de dingen tegelijk scherp én draaglijk kunt brengen. Humor brengt scherpte én ontspanning. En voor Ondernemen als way of life is dat ook wel nodig… Want echt ontspannen en scherp zijn die quotes natuurlijk nog niet…”

Ik maak fouten en leer daarvan⠀ ⠀ Schrijf je in voor het webinar Leren van fouten met @kirstedh en @pjvanwijngaarden op http://www.ondernemenalswayoflife.com ⠀ ⠀ ? Deze quote komt uit het manuscript voor het boek ‘Ondernemen als way of life’ ? door Pieterjan van Wijngaarden. Check de site: http://www.ondernemenalswayoflife.com ⠀ ⠀ #ondernemenalswayoflife #ondernemen #carriere #zzp #jongondernemen #ondernemendonderwijs #citaat #lifestyle #loveit #quoteoftheday #quotes #lifequotes #motivationalquotes #inspirationalquotes #instaquote #tutoring #studentproblems #education #readthisbook #ireadforfun #bookoftheday #bestseller #nonfiction #readinglist #seizetheday #dailyaffirmation #makeithappen #empower #productivity #canva⠀

Een bericht gedeeld door Ondernemen als way of life (@ondernemenalswayoflife) op

 

Volg Ondernemen als way of life op Instagram: @ondernemenalswayoflife
Volg Verkloot de quote op Instagram: @verklootdequote
Luister naar editie #11: Fuckupapril van podcast Do I Have A Choice