Deze blog is een vervolg op De documentaire ‘Being Elmo’ is een must see op Netflix! en Being Elmo, part II: Waarom voorbeelden belangrijk zijn door Sanne Netten, met het oog op het webinar ‘Ondernemen met jouw talent‘ woensdag 30 november om 20.30 uur.


De beginjaren van Elmo bij Sesamstraat waren moeizaam. De puppeteer Richard Hunt die Elmo speelde in deze periode gooide op een dag ‘gefrustreerd’ de Elmo pop in Kevins zijn handen. Hij had er genoeg van zei hij.

Kevin pakte de kans en begon het karakter van Elmo opnieuw uit te vinden. De sleutel van het succes van Elmo vond hij in Baltimore waar zijn moeder nog altijd op kinderen uit de buurt paste. Hij kwam hier op het idee om de kinderen te gaan bestuderen. Het bestuderen en observeren van interacties was iets wat hij al jaren graag deed. Hier ontdekte Kevin dat alle kinderen iets gemeenschappelijks hebben, namelijk liefde voor elkaar, knuffelen, elkaar helpen, ondeugend en lief zijn. Deze karaktereigenschappen gaf hij aan Elmo, waardoor het een groot succes werd.

Kevin observeerde de kinderen vanuit zijn perspectief, zijn kijk op de wereld. De manier waarop je naar de wereld kijk en hetgeen waar je energie van krijgt zegt iets over je talenten. Wanneer je dit ontdekt en gaat inzetten kom je volledig tot je recht.
Het verhaal van Kevin is daar het bewijs van!

Zijn moeder zegt zo mooi in de documentaire: “Kevin comes to life through Elmo”!

Het is niet verwonderlijk dat ik zoveel namen vermeld van mensen die belangrijk voor Kevin zijn verhaal waren in deze blog reeks.

Vanuit mijn perspectief, wat zou ik belangrijk vinden?

Wat zegt dat over mijn talenten? Laat het mij en Pieterjan weten tijdens de webinar op 30 november.
Meld je aan!