Het is nog geen ramp als je vanavond niet kunt meedoen aan het webinar Progressiegericht Ondernemen. Er zijn namelijk ook mooie boeken geschreven over progressie. We selecteerden de 5 boeken die je – ook als je wel meedoet met het webinar – gelezen moet hebben.

The Progress Principle – Teresa Amabile en Steven Kramer
Als je begint met Progressiegericht Ondernemen, is dit boek een aanrader. Dit boek gaat over het onderzoek dat Amabile en Kramer hebben gedaan over wat mensen motiveert. Uit dat onderzoek blijkt dat progressie de belangrijkste motivator is voor mensen. In het boek kun je vinden wat helpt om progressie te boeken en wat het tegenhoudt. Het is een heel praktisch boek. Met checklists. Het levert je vast en zeker mooie inzichten op!

Kiezen voor Progressie – Coert Visser
Ben je geïnteresseerd in de wetenschappelijke achtergronden van progressie? Lees dan dit – Nederlandstalige! – boek. Dit boek gaat dieper in op de achtergronden van progressie: waarom werkt het? Het verbindt verschillende populaire theorieën met elkaar, zoals progressie-theorieën, groei mindset en de zelf-determinatie theorie. Echt een aanrader voor als je een slagje dieper wilt.

Peak – Anders Erricson
Hoe wordt je echt goed in wat je wilt? Als je deze vraag hebt, moet je dit boek erbij pakken. Dit is het boek voor als je wilt excelleren! Het geeft aan hoe je beter kunt worden. Het boek beschrijft tal van onderzoeken en praktische voorbeelden. Voor als je echt het beste uit jezelf wilt halen.

De grit factor – Angela Duckwort
Sowieso een leuke titel! Dit boek gaat over vasthoudendheid en doorzetten. Durf je je ergens in vast te bijten. Als je echt succesvol wilt zijn, moet je ergens voor gaan. Daar kun je in dit boek 200 pagina’s over lezen. De boodschap is: zonder inspanning, geen resultaat.

Triggers – Marshal Goldsmith
Hoe krijg je grip op je eigen gedrag? Marshal Goldsmith gaat in dit boek in op deze vraag. Het gaat in essentie over gedragsverandering. Triggers verleiden ons tot gedrag dat we niet meer willen (‘oud gedrag’). Als je je triggers herkent, dan heb je een hefboom tot veranderen. Mensen veranderen lastig, omdat we getriggerd worden door dingen uit onze omgeving. Verander de triggers, en je verandert je gedrag.

Hersenvitaminen – Gwenda Schlundt Bodien
Dit is een heel toegankelijk boek. Ideaal voor een cadeau! Schlundt Bodien legt in normaal Nederlands uit wat progressie is, wat mindset is en hoe je er aan kunt werken. Echt een boek voor op je nachtkastje. Als je wilt beginnen te lezen over progressie, begin dan met dit boek…