De week voor kerst is over het algemeen een week van afronden. Maar met het jaar 2017 voor de deur, kun je juist ook goed vooruitkijken. Een nieuw jaar geeft jou weer alle kans om nieuwe dingen te starten met bestaande of nieuwe opdrachtgevers. Plan jij in de komende tijd een aantal acquisitie gesprekken? Stel dan 1 van deze 4 vragen, waardoor je eens een gesprek krijgt dat anders is dan anders.

1. Waar lig je van wakker?
Als je weet waar jouw opdrachtgever van wakker ligt, dan kun je hem extra goed bedienen. Dat maakt deze vraag extra sterk. Hoe past jouw dienst of product bij het antwoord wat jij krijgt?

2. Wat zou je willen?
Hoe simpel wil je het hebben. Dit is eigenlijk de vraag die je heel graag zou willen stellen. Toch vragen we het zelden zo op de man af. Toch maar eens doen. Je zult verstelt staan van het resultaat.

3. Wat zie je mij doen?
Deze vraag is vooral heel bruikbaar als je dienstverlener bent. Het is eigenlijk een imaginaire vraag: stel je voor dat ik hieraan met jou zou werken, hoe zie jij dat dan voor je? Door zich uit te spreken, verplaatst de opdrachtgever zich dan al naar het moment dat jij met hem werkt.

4. Als ik straks met een camera hier rondloop, wat is er dan verandert?
Nog een imaginaire vraag. Deze vraag helpt jouw opdrachtgever om te verwoorden wat hij als resultaat ziet, na het leveren van jouw product of dienst: mensen lopen hier tevreden rond, er zijn minder zieken, bedenk het maar…