Door: Pieterjan van Wijngaarden

Door jezelf uit te spreken over jouw idee, kom je potentiële fans op het spoor. Maar hoe doe je dat, jezelf uitspreken? Hoe begin je? Wat mij betreft is de eerste stap om de aandacht te vestigen op jouw ambitie om deze ‘dienst’ (of een product) te ontwikkelen. Maak kenbaar aan de wereld dat je dit wilt gaan doen.

Kill your darlings
Het is best spannend om jouw idee zomaar te delen met de wereld. Daarom is het goed om te beseffen dat het idee wat je lanceert uiteindelijk niet het eindpunt van een ontwikkeling is, maar het begin. Je zult merken dat veel mensen er iets van vinden. Dat is feedback waar je iets mee kunt. Kill your darlings! Het begint met de gedachte dat alles wat je bedenkt ooit ter discussie gesteld kan worden.

Kanalen
Een eenvoudige manier om jouw ambitie te delen met de wereld, is om een inhoudelijke bijdrage te posten ergens op het internet. Zelf heb ik inmiddels gebruik gemaakt van de volgende kanalen:

Mooi! Jouw ambitie staat zwart op wit ergens te lezen op internet. Best spannend. Een mooie stok achter de deur voor jouw ondernemerschap! Zo gaat het balletje rollen.