Misschien denk jij bij ontbijten niet meteen aan werk-afspraken? Het is echter een traditie op Prinsjesdag. Op allerlei plekken in Nederland ontmoeten ondernemers elkaar tijdens het ontbijt. Er wordt over van alles en nog wat gesproken. Natuurlijk komt het politieke beleid ter sprake. Maar belangrijker is het om kennis te maken en nieuwe inspirerende contacten op te doen.

Ontbijt jij wel eens met ‘collega ondernemers’? dat kunnen collega’s binnen of buiten je eigen organisaties zijn. Ons advies is om dat vaker te doen. En wel om deze 3 redenen.

1. Je staat open voor nieuwe dingen
Aan het begin van de dag, nog voordat al het werk goed en wel op gang is gekomen, sta je open voor nieuwe dingen. Je wordt niet gestoord door telefoontjes of binnenvallende collega’s. Een ideaal moment om je met aandacht te buigen over kwesties die belangrijk zijn, en niet alleen urgent.

2. Je vermijdt de spits
Eigenlijk is het gekheid. We verplaatsen ons elke dag collectief tussen zes en negen naar onze werkplek. Vervolgens verplaatsen we ons aan het einde van de dag collectief weer terug. In 2015 stonden we met elkaar weer twintig procent meer in de file. Het levert veel stressmomenten op en ook gevaarlijke situaties. Wanneer je een ontbijtbijeenkomst plant met collega’s, doe je dat op een tijdstip dat de ochtendspits nog niet in zijn volle hevigheid is losgebarsten. Dat betekent dus dat je een keertje geen filestress hebt.

3. Je komt in een productieve stand
Door de manier waarop je de dag begint, zet je de toon. In deze blogpost schreven we over waarom het belangrijk is om de dag vroeg te beginnen. Je eerste activiteiten op de dag bepalen voor een groot deel jouw werkritme van de rest van de dag. Zorg er dus voor dat je een goed en inspirerend begin hebt. Een ontbijt met mede-ondernemers, is wat ons betreft een uitstekend begin voor een prinsheerlijke dag.