Waar droomde jij vroeger van? En wat voor werk doe je nu? Zit daar verschil tussen? Bij Derk van der Pol, mijn collega ondernemer bij Kessels & Smit, The Learning Company wel. Vroeger wilde Derk acteur worden. Nu is hij organisatiejournalist. Ik wil van hem weten hoe dat zit. Is zijn droom veranderd? Of is dit gewoon next best?Om alvast een tipje van de sluier op te lichten… Er zijn meer parallellen tussen deze rollen dan je aanvankelijk zou denken.

Ik heb Derk leren kennen als een heel vrolijke en creatieve collega. Hij brengt leven in de brouwerij. En ik denk dat dat ook komt omdat hij echt doet wat hij leuk vindt. Als organisatiejournalist bezoekt Derk veel organisaties. Ik ben benieuwd wat hij daar tegenkomt. Hoe kijkt hij naar werkend Nederland? Soms heb ik het idee dat we keihard werken, maar eigenlijk niet meer weten waarvoor. Hoe ziet hij dat eigenlijk?

In de Louwman Garage in Utrecht spreek ik met Derk tussen de sportauto’s over zijn drie belangrijkste leermomenten om organisatiejournalist te worden. De drie momenten van de waarheid, waardoor hij nu de organisatiejournalist is geworden die hij nu is.

Je vindt meer informatie over Derk van der Pol op de website van Kessels & Smit, The Learning Company.

Derk heeft met collega organisatiejournalist Mara Spruyt een blogreeks gemaakt over organisatiejournalistiek voor Ondernemen als way of life.

Je beluistert de podcast via Soundcloud of iTunes.

Bekijk de opname op Facebook (het geluid doet het pas vanaf 28’30”).