In deze podcast ben ik onder het genot van een goed glas wijn en een handje borrelnoten gesprek met Arie Rijsdijk. Dit gesprek geeft tevens een nieuwe wending aan in mijn podcasts. Ik kies ervoor om vanaf nu in mijn podcast langere gesprekken op te nemen met mensen waarvan ik vind dat ze van ondernemen een way of life maken.

Deze wending wordt dus ingezet door Arie Rijsdijk. En ik ben hem veel erkentelijk. Arie heeft als friskijker vaker een bijdrage geleverd aan mijn podcasts. Ik ken Arie als levensgenieter. En als iemand die steeds weer een ander perspectief opzoekt. Ik maakte kennis met hem bij het toenmalige ID College (nu MboRijnland), waar hij tot een aantal jaren geleden werkte als directeur van het domein Economie.

Arie dacht mee over een leiderschapstraject wat wij ontwikkelden. Daar was hij heel kritisch over. Wat ik van Arie heb geleerd is dat je met scherpe kritiek een heel constructieve bijdrage kan leveren.

Arie is jazz muzikant. Hij kent de wereld van kunst, cultuur en media als geen ander. Hij leest bijzondere boeken, zoals The Art of War van Sun Tzu, maar is ook geïnspireerd door het Rijnlandse denken.

Ik wil van Arie weten hoe hij er in slaagt om constructief kritisch te zijn. Hij staat voor zijn principes en is er meerdere malen in geslaagd om op basis daarvan ook te interveniëren in de organisatie waarvoor hij werkte. Ik vroeg Arie om na te denken over een aantal belangrijke leermomenten uit zijn leven. We spreken elkaar op ons kantoor, Maliebaan45 te Utrecht.

Arie is actief op LinkedIn.

Je beluistert de podcast op Soundcloud of via iTunes.