In deze podcast ben ik onder het genot van een borrelnootje in gesprek met schrijver Koert Vrijhof. Dit gesprek is een voorzetting van de nieuwe wending aan mijn podcasts. Vanaf de vorige aflevering kies ik ervoor om vanaf nu in mijn podcast langere gesprekken op te nemen met mensen waarvan ik vind dat ze van ondernemen een way of life maken.

Deze podcast is een gesprek met Koert Vrijhof. Hij schreef het boek Liefdevol politiek leiderschap: Zeven typen van democratische politici. Ik ken Koert als een gedreven auteur, die een boodschap de wereld in wil brengen. Hij koos ervoor om een boek te schrijven over liefdevolle leiders. Leiderschap en liefde, die begrippen associeren we niet vanzelf met elkaar. Als wij het huidige nieuws bekijken, zien we eerder verbanden tussen leiderschap en macht of egocentrisme.

Ik wil van Koert weten hoe hij er in slaagde om naast zijn werk een boek te schrijven. Ik wil van hem de bijzondere verhalen horen die hij heeft opgespoord in de biografieën van deze leiders. En ik ben benieuwd hoe hij aankijkt tegen de toekomst van leiderschap. In de wereld, maar ook in organisaties. En uiteindelijk vraag ik me af of Koert plannen maakt voor een volgende publicatie.

Ik vroeg Koert om na te denken over een aantal belangrijke leermomenten uit zijn leven. We spreken elkaar op ons kantoor, Maliebaan45 te Utrecht.

Koert heeft een eigen website (www.politicalheroes.org)  is actief op LinkedIn.

Je beluistert de podcast op Soundcloud of via iTunes.

Het artikel van Manfred Kets de Vries over leiderschap-archetypes, lees je in op de website van het FD.