Door Sanne Netten & Pieterjan van Wijngaarden

Er is veel geschreven over talent. Om je een beetje wegwijs te maken in deze wereld hebben wij voor jou een top 5 van interessante boeken samengesteld. Misschien leuk voor Sinterklaas?

#1 Ontdek je sterke punten | Buckingham & Clifton
Als jij je sterke punten wilt (her)ontdekken? Koop dan meteen dit boek. Je kunt een gevalideerde test maken die inzicht geeft in jouw top 5 sterke punten. De schrijvers geven aan dat onze talenten slapen en vinden dat zeer terecht een gemis.
Met dit boek ga je op zoek naar de mogelijkheden van jouw talenten. Want zeg nou zelf, je kunt toch geen slapende talenten gebruiken in je ondernemerschap.

#2 Het wil, een pleidooi voor ongekend talent | Frans Sandbergen
Frans geeft aan dat zijn boek klein is in formaat en dat de oproep groot is. De oproep luidt als volgt:

Zet je eigen oorspronkelijkheid in! Er wordt op gewacht.

Het boek geeft je moed om er eens aan te beginnen, aan datgene wat jij echt wilt ondernemen.

#3 Ik kies voor mijn talent | Luk Dewulf
Wil jij als ondernemer waardevol zijn voor je omgeving. Kies dan radicaal voor je talent. In dit boek ontdek je jouw talenten, hetgeen waar jij energie van krijgt en het geeft je ook nog eens handvatten om je talenten productief in te zetten.
Dit boek is de weg naar authenticiteit en zelfrealisatie in je ondernemerschap.

#4 De moed van imperfectie | Brené Brown
Vertrouwen op je intuïtie en je eigen creativiteit de ruimte geven. Dit zijn twee belangrijke elementen die beschreven worden in het boek van Brené Brown. Wil je meer weten over hoe jij als ondernemer kunt ondernemen vanuit het gevoel dat jij de moeite waard bent? En waar je de wereld iets te brengen hebt? Dan is dit boek een must read.

#5 Aan de slag met Job Craften | Mara Spruyt en Maria Dekker
Lukt het jouw om je talent en drijfveren te vertalen naar je dagelijkse werkpraktijk? Het antwoord op deze vraag kan aanleiding zijn om je werk/ondernemerschap eens onder de loep te nemen en aanpassingen te maken.
Mara en Maria hebben een werkboek gemaakt vol met opdrachten om aanpassingen te maken in je werk/ondernemerschap zodat deze beter aansluit bij je talenten en drijfveren. Waarvoor? Voor meer plezier en een betere fit tussen wie je bent en wat je doet!